Annotation

Ut av intet dukket Emilie Nicolas opp i 2013. Helt fra begynnelsen har hun fremstått som en artist med store stemmemessige kvaliteter og et helstøpt uttrykk. Mandag 29. september 2014 ble det etterlengtede debutalbumet, “Like I’m A Warrior” sluppet.

Det hele startet da 26-åringen fra Bærum la ut en håndfull egenproduserte låter på nettet. Med så godt som ingen informasjon og kun ett bilde å oppspore av artisten, ble Emilie Nicolas fort en snakkis innen musikkmiljøet. Langt flere har siden lagt sin elsk på Nicolas´ sitt særpreg og låtmateriale. Hun balanserer mellom det skjøre og det kraftfulle, med en evne til å formidle tekster som føles oppsiktsvekkende ærlige. Hun har funnet sin nisje i landskapet av elektronisk popmusikk, og det musikalske uttrykket har høstet store ord fra inn - og utland.

Det var coverlåten “Pstereo” som først brakte Nicolas ut til radioverden. Låta, som var et bestillingsverk på oppdrag av Pstereofestivalen i Trondheim, ble A-listet på NRK P3 og førte til nominasjon i kategorien “årets nykommer” under prisutdelingen P3 Gull - hvor hun også framførte låta live på NRK. For mange ble Pstereo det første møtet med Emilie Nicolas, men selv anser hun låta “Grown Up” som sin første egne single.

”Grown Up” er en følelsesladd låt skrevet som en hyllest til Nicolas’ far. Videoen til låta har også fått et personlig preg sammensatt av filmklipp fra Nicolas´ barndom. “Den såre låta viser et multitalent hva både tekster, melodi og produksjon angår, og er et bedre tegn enn noe på at dette er en artist vi bør regne med fremover” skrev NRK P3s musikkjournalist om singleslippet.

På debutalbumet “Like I’m A Warrior” boltrer Nicolas seg i sin egendefinerte sjanger innen elektronika-landskapet. Der hit-singlen “Pstereo” er en mer sjangertro elektropop-låt, tar hun både egenart og sitt artistiske uttrykk et steg videre på albumet. På utradisjonelt vis forener hun poetisk melankoli og dansbare elektrobeats.

Nicolas ga ut den selvreflekterende singlen “Nobody Knows”, som også lå tilgjengelig i demoversjon på Soundcloud i fjor. På låtene "Fail" og "Charge” kommer sårbarheten i ny forkledning, og en godartet fandenivoldskhet formidles gjennom modige tekster. Selv de roligste sporene på albumet har et under-liggende temperament og en nerve som holder lytteren på tå hev.

Med unntak av “Pstereo”, er alle låtene skrevet av Nicolas selv. Albumet er produsert av Eivind Helgerød, Emilie Nicolas, Nicolay Tangen Svennæs og Anders Opdahl. Anders Kjær og Marius Bjørnson medvirker som produsenter på “Pstereo” og “Grown Up”.

Det er en mektig opplevelse når Nicolas’ stemme får fullt spillerom, og ikke mindre har den vist seg å være i liveformat. Emilies låtmateriale ble for første gang framført under Pstereofestivalen i Trondheim i fjor høst. Hun var kanskje nykommer, men den skolerte sangeren var ingen nybegynner. Siden har scenene blitt flere og større, med opptredener på Rockefeller (By:larm), The Great Escape i England, Spot i Århus, Roskilde, og ikke minst Øyafestivalen 2014.

Annotation last modified on 2014-10-16 11:32 UTC.

Discography

Album

YearTitleArtistRatingReleases
2014Like I'm A WarriorEmilie Nicolas31
2018"Tranquille Emile"Emilie Nicolas1
2020Let Her BreatheEmilie Nicolas2

Single

YearTitleArtistRatingReleases
2013PstereoEmilie Nicolas1

Showing official release groups by this artist (Show all release groups / Show official various artist release groups / Show all various artist release groups)