鄧麗君

~ Person

Annotation

Teresa Teng is a Taiwanese singer and her name is therefore written with traditional Chinese characters.

Real name: 鄧麗筠
Traditional Chinese: 鄧麗君
Simplified Chinese: 邓丽君
International name: Teresa Teng

Transliterations:
Wades-Giles romanization: Teng⁴ Li⁴-chün¹
Hanyu Pinyin romanization: Dèng Lìjūn
Japanese transcription of international name: テレサ・テン

Work in progress …

Most of her Polydor Japanese discography is up here now. Her full length original albums (LP) and singles (EP) at least.
I will make a works list when I have time because there are many typos online and on MB, especially on Chinese trad./simpl. titles.
I fixed some but they are not consistent and I never know eventually which are the ones I already fixed and which are not yet.

Chinese labels

  • 台灣宇宙唱片 (67-71) (complete)
  • 香港樂風唱片 (71-76)
  • Polydor (75-95)

Japanese labels

Interesting NGS TODO notice about works and recordings here.
Most of her works have 2 recordings (2 arrangements/versions). As Polydor was earlier, the music style is easy to recognize:

  • Polydor (73-81) Subtle symphonic orchestra arrangements era, most original and signature pieces
  • taurus (83-95) Some new songs, but many covers or new versions of Polydor songs. In comparision, there is little orchestra, much synth and even drum machines at times. Sounds dull or cheesy, less dramatic recordings

Polydor Japan discography 1/2

  • 1975-11-25 CR-8524 全曲集 (compilation, tape)
  • 1976-04-01 CR-8531 愛の世界 (compilation, tape)
  • 1976-11-01 MR-9949 パーフェクト24 (compilation, vynil)
  • 1977-07-21 KRS-3012 ビッグ4 (compilation, vynil)
  • 1977-08-21 MRZ-9229/30 ゴールデン・ダブル・デラックス (compilation, vynil)
  • 1977-09-25 CRQ-4012 全曲集 (compilation, tape)
  • 1978-05-25 CRQ-4028 全曲集 (compilation, tape)
  • 1978-06-21 KRS-3031 ベスト・ヒット4 (compilation, vynil)
  • 1978-08-25 CRQ-4040 演歌の世界 (compilation, tape)
  • 1978-12-01 CRQ-4048 全曲集 (compilation, tape)
  • 1979-06-01 CRQ-4079 全曲集 (compilation, tape)
  • 1979-08-01 CR-1319 ベスト&ベスト (compilation, tape)
  • 1979-11-01 CRQ-4105 華麗なる熱唱Ⅱ(中国語) (chinese songs, tape)

Polydor Japan discography 2/2

  • 1980-03-01 CR-2102 ベスト&ベスト (compilation, tape)
  • 1980-04-21 CRT-7527 全曲集 (compilation, tape)
  • 1980-09-01 CR-2119 ベスト&ベスト (compilation, tape)
  • 1980-12-05 CRT-7556 全曲集 (compilation, tape)
  • 1981-05-01 CRT-7567 全曲集 (compilation, tape)
  • 1982-07-25 CX-1134 演唱会(クイーン・エリザベス・スタジアム・コンサート)(中国語) (live, tape, japanese release of 演唱會, check similarity)
  • 1982-10-25 CX-1145 全曲集 (compilation, tape)
  • 1983-04-25 CX-1183 全曲集 (compilation, tape)
  • 1983-11-01 CX-1220 全曲集 (compilation, tape)
  • 1984-08-25 CX-1267 全曲集(中国語) (compilation, tape)
  • 1984-09-10 CX-1281 ベスト2000 (compilation, tape)
  • 1985-07-10 H32P-20030 全曲集 (compilation, CD)
  • 1986-08-01 DX-1444 空港(中国語)/夜のフェリーボート(中国語) (single)
  • 1986-11-25 CX-1393 ベスト2000 (compilation, tape)
  • 1986-12-21 H32P-20134 全曲集(中国語) (compilation, CD)
  • 1987-12-01 H50P-20205/6 ベスト・セレクション (compilation, 2CD)
  • 1988-11-25 CX-1557 全曲集 (compilation, tape)
  • 1988-12-01 H32P-20293 全曲集 (compilation, CD)
  • 1992-04-01 POCH-1204 ベスト2000 (compilation, CD)
  • 1992-04-01 POTH-1204 ベスト2000 (compilation, tape)
  • 1992-04-01 POCH-1205 ベスト2000(中国語) (compilation, CD)
  • 1992-04-01 POTH-1205 ベスト2000(中国語) (compilation, tape)
  • 1993-11-26 POCH-1286 ベスト2500 (compilation, CD)
  • 1993-11-26 POTH-1286 ベスト2500 (compilation, tape)
  • 1993-11-26 POCH-1287 ベスト2500(中国語) (compilation, CD)
  • 1993-11-26 POTH-1287 ベスト2500(中国語) (compilation, tape)
  • 1993-12-22 POCH-1314 スーパー・ベスト3 (compilation, CD)
  • 1993-12-22 POTH-1314 スーパー・ベスト3 (compilation, tape)
  • 1994-12-01 POCH-1439 全曲集 (compilation, CD)
  • 1994-12-01 POTH-1439 全曲集 (compilation, tape)

+ this universal page + more.

Annotation last modified on 2017-08-18 07:08 UTC.

Legal name: 邓丽筠, 鄧麗筠

Discography

Album

YearTitleArtistRatingReleases
1967鄧麗君精選歌曲鄧麗君3
1967心疼的小寶寶鄧麗君2
1967嘿嘿阿哥哥鄧麗君2
1968暢飲一杯鄧麗君2
1968比翼鳥鄧麗君3
1968一見你就笑鄧麗君1
1968鄧麗君之歌第七集鄧麗君1
1968鄧麗君之歌第九集鄧麗君1
1968再會吧!十七歲鄧麗君1
1968鄧麗君之歌第十集鄧麗君1
1968台灣民謠歌謠專選鄧麗君1
1968鄧麗君之歌第八集鄧麗君1
1969鄧麗君之歌第十二集鄧麗君1
1969謝謝總經理鄧麗君1
1970鄧麗君之歌第十五集鄧麗君1
1970戀愛的路多麼甜鄧麗君1
1970幾時再回頭鄧麗君1
1970玫瑰姑娘鄧麗君1
1970勸世歌鄧麗君2
1970迷人的小姐鄧麗君2
1971X+Y就是愛鄧麗君1
1971我的情像星星 / 誰來同情我鄧麗君2
1971何必留下回憶鄧麗君1
1971轟動閩南語歌曲鄧麗君1
1971忘不了初戀的情人鄧麗君1
1971快樂的恰恰姑娘鄧麗君1
1971鄧麗君之歌鄧麗君1
1971海棠姑娘 / 向日葵鄧麗君1
1971難忘的初戀情人 / 賣肉棕鄧麗君1
1972鄧麗君之歌:當我已經知道愛 / 娜奴娃情歌鄧麗君1
1972風從那裡來鄧麗君1
1972你可知道我愛誰 / 情人的陽光鄧麗君1
1973天黑黑鄧麗君1
1973少年愛姑娘鄧麗君2
1973悲哀的夢鄧麗君2
1973第一次見到你 / 情花鄧麗君1
1974青山綠水我和你鄧麗君2
1974空港・雪化粧テレサ・テン3
1975夜の乗客/女の生きがいテレサ・テン44
1975再見!我的愛人鄧麗君4
1975アカシアの夢テレサ・テン2
1975沒有愛怎麼活 / 永相愛鄧麗君3
1976心中喜歡就說愛 / 我就是愛你鄧麗君2
1976今夜想起你 / 淚的小雨鄧麗君3
1976With Love From… Teresa Teng鄧麗君2
19761976南遊特輯鄧麗君2
1977Greatest Hits鄧麗君3
1977ふるさとはどこですかテレサ・テン3
1977絲絲小雨鄧麗君4
1977香港之戀鄧麗君7
1977あなたと生きるテレサ・テン3
1978熱唱!テレサ・テン「東京夜景」テレサ・テン2
1978愛情更美麗:島國之情歌第五集鄧麗君3
1978心にのこる夜の唄テレサ・テン2
1978鄧麗君 (一封情書)鄧麗君3
1979島國之情歌第六集 (小城故事)鄧麗君4
1979華麗なる熱唱テレサ・テン2
1979難忘的一天鄧麗君5
1979甜蜜蜜鄧麗君4
1980在水一方鄧麗君7
1980一個小心願鄧麗君5
1980演歌のメッセージテレサ・テン3
1980你/まごころテレサ・テン3
1980勢不兩立鄧麗君4
1981ジェルソミーナの歩いた道テレサ・テン3
1981島國之情歌第七集:假如我是真的鄧麗君5
1981愛像一首歌鄧麗君5
1981水上人鄧麗君2
1983淡淡幽情鄧麗君14
1983漫步人生路鄧麗君9
1984愛的使者鄧麗君5
1986時の流れに身をまかせテレサ・テン2
1986我只在乎你鄧麗君4
2001忘不了 inoubliable鄧麗君2

Album + Compilation

YearTitleArtistRatingReleases
1970晶晶鄧麗君1
1970採紅菱鄧麗君1
1970一見你就笑鄧麗君2
1970昨夜夢醒時鄧麗君1
1971幾時再回頭鄧麗君1
1972愛人是個多情人鄧麗君1
1973千言萬語鄧麗君1
1973把愛埋藏在心窩 / 你愛那一朵鄧麗君1
1973情花 / 再度蜜月鄧麗君1
1973歌曲特別精選20首鄧麗君1
1973鄧麗君名歌精選鄧麗君1
1974恭喜發財 / 新年好譚順成 / 鄧麗君1
1975鄧麗君暢銷歌曲第一集鄧麗君1
1976パーフェクト24テレサ・テン1
1976ベスト・ヒット・アルバムテレサ・テン1
1977萬年紅 / 新年好鄧麗君紫凌譚順成1
1977鄧麗君金唱片鄧麗君1
1978鄧麗君暢銷歌曲第二集鄧麗君2
1979鄧麗君暢銷歌曲之三鄧麗君2
1979鄧麗君暢銷歌曲第四集鄧麗君2
1979The moon portrays my heart鄧麗君1
1980鄧麗君暢銷歌曲第五集鄧麗君2
1980鄧麗君暢銷歌曲第六集鄧麗君2
1980Best & Bestテレサ・テン1
1980鄧麗君暢銷歌曲第七集鄧麗君1
1981日本歌曲選集鄧麗君1

Showing official release groups by this artist. Show all release groups instead, or show various artists release groups.