鄧麗君

~ Person

Annotation

Teresa Teng is a Taiwanese singer and her name is therefore written with traditional Chinese characters.

Real name: 鄧麗筠
Traditional Chinese: 鄧麗君
Simplified Chinese: 邓丽君
International name: Teresa Teng

Transliterations:
Wades-Giles romanization: Teng⁴ Li⁴-chün¹
Hanyu Pinyin romanization: Dèng Lìjūn
Japanese transcription of international name: テレサ・テン

Work in progress …

Most of her Polydor Japanese discography is up here now. Her full length original albums (LP) and singles (EP) at least.
I will make a works list when I have time because there are many typos online and on MB, especially on Chinese trad./simpl. titles.
I fixed some but they are not consistent and I never know eventually which are the ones I already fixed and which are not yet.

Chinese labels

  • 台灣宇宙唱片 (67-71) (complete)
  • 香港樂風唱片 (71-76)
  • Polydor (75-95)

Japanese labels

Interesting NGS TODO notice about works and recordings here.
Most of her works have 2 recordings (2 arrangements/versions). As Polydor was earlier, the music style is easy to recognize:

  • Polydor (73-81) Subtle symphonic orchestra arrangements era, most original and signature pieces
  • taurus (83-95) Some new songs, but many covers or new versions of Polydor songs. In comparision, there is little orchestra, much synth and even drum machines at times. Sounds dull or cheesy, less dramatic recordings

Polydor Japan discography 1/2

  • 1975-11-25 CR-8524 全曲集 (compilation, tape)
  • 1976-04-01 CR-8531 愛の世界 (compilation, tape)
  • 1976-11-01 MR-9949 パーフェクト24 (compilation, vynil)
  • 1977-07-21 KRS-3012 ビッグ4 (compilation, vynil)
  • 1977-08-21 MRZ-9229/30 ゴールデン・ダブル・デラックス (compilation, vynil)
  • 1977-09-25 CRQ-4012 全曲集 (compilation, tape)
  • 1978-05-25 CRQ-4028 全曲集 (compilation, tape)
  • 1978-06-21 KRS-3031 ベスト・ヒット4 (compilation, vynil)
  • 1978-08-25 CRQ-4040 演歌の世界 (compilation, tape)
  • 1978-12-01 CRQ-4048 全曲集 (compilation, tape)
  • 1979-06-01 CRQ-4079 全曲集 (compilation, tape)
  • 1979-08-01 CR-1319 ベスト&ベスト (compilation, tape)
  • 1979-11-01 CRQ-4105 華麗なる熱唱Ⅱ(中国語) (chinese songs, tape)

Polydor Japan discography 2/2

  • 1980-03-01 CR-2102 ベスト&ベスト (compilation, tape)
  • 1980-04-21 CRT-7527 全曲集 (compilation, tape)
  • 1980-09-01 CR-2119 ベスト&ベスト (compilation, tape)
  • 1980-12-05 CRT-7556 全曲集 (compilation, tape)
  • 1981-05-01 CRT-7567 全曲集 (compilation, tape)
  • 1982-07-25 CX-1134 演唱会(クイーン・エリザベス・スタジアム・コンサート)(中国語) (live, tape, japanese release of 演唱會, check similarity)
  • 1982-10-25 CX-1145 全曲集 (compilation, tape)
  • 1983-04-25 CX-1183 全曲集 (compilation, tape)
  • 1983-11-01 CX-1220 全曲集 (compilation, tape)
  • 1984-08-25 CX-1267 全曲集(中国語) (compilation, tape)
  • 1984-09-10 CX-1281 ベスト2000 (compilation, tape)
  • 1985-07-10 H32P-20030 全曲集 (compilation, CD)
  • 1986-08-01 DX-1444 空港(中国語)/夜のフェリーボート(中国語) (single)
  • 1986-11-25 CX-1393 ベスト2000 (compilation, tape)
  • 1986-12-21 H32P-20134 全曲集(中国語) (compilation, CD)
  • 1987-12-01 H50P-20205/6 ベスト・セレクション (compilation, 2CD)
  • 1988-11-25 CX-1557 全曲集 (compilation, tape)
  • 1988-12-01 H32P-20293 全曲集 (compilation, CD)
  • 1992-04-01 POCH-1204 ベスト2000 (compilation, CD)
  • 1992-04-01 POTH-1204 ベスト2000 (compilation, tape)
  • 1992-04-01 POCH-1205 ベスト2000(中国語) (compilation, CD)
  • 1992-04-01 POTH-1205 ベスト2000(中国語) (compilation, tape)
  • 1993-11-26 POCH-1286 ベスト2500 (compilation, CD)
  • 1993-11-26 POTH-1286 ベスト2500 (compilation, tape)
  • 1993-11-26 POCH-1287 ベスト2500(中国語) (compilation, CD)
  • 1993-11-26 POTH-1287 ベスト2500(中国語) (compilation, tape)
  • 1993-12-22 POCH-1314 スーパー・ベスト3 (compilation, CD)
  • 1993-12-22 POTH-1314 スーパー・ベスト3 (compilation, tape)
  • 1994-12-01 POCH-1439 全曲集 (compilation, CD)
  • 1994-12-01 POTH-1439 全曲集 (compilation, tape)

+ this universal page + more.

Annotation last modified on 2017-08-18 07:08 .

Legal name: 邓丽筠, 鄧麗筠

Filter

Discography

Album

Year Title Artist RatingReleases
1967 鄧麗君精選歌曲 鄧麗君 3
1967 心疼的小寶寶 鄧麗君 1
1967 嘿嘿阿哥哥 鄧麗君 1
1968 暢飲一杯 鄧麗君 2
1968 比翼鳥 鄧麗君 2
1968 一見你就笑 鄧麗君 1
1968 鄧麗君之歌第七集 鄧麗君 1
1968 鄧麗君之歌第九集 鄧麗君 1
1968 再會吧!十七歲 鄧麗君 1
1968 鄧麗君之歌第十集 鄧麗君 1
1968 台灣民謠歌謠專選 鄧麗君 1
1968 鄧麗君之歌第八集 鄧麗君 1
1969 鄧麗君之歌第十二集 鄧麗君 1
1969 謝謝總經理 鄧麗君 1
1970 鄧麗君之歌第十五集 鄧麗君 1
1970 戀愛的路多麼甜 鄧麗君 1
1970 幾時再回頭 鄧麗君 1
1970 玫瑰姑娘 鄧麗君 1
1970 勸世歌 鄧麗君 2
1970 迷人的小姐 鄧麗君 2
1971 X+Y就是愛 鄧麗君 1
1971 我的情像星星 / 誰來同情我 鄧麗君 2
1971 何必留下回憶 鄧麗君 1
1971 轟動閩南語歌曲 鄧麗君 1
1971 忘不了初戀的情人 鄧麗君 1
1971 快樂的恰恰姑娘 鄧麗君 1
1971 鄧麗君之歌 鄧麗君 1
1971 海棠姑娘 / 向日葵 鄧麗君 1
1971 難忘的初戀情人 / 賣肉棕 鄧麗君 1
1972 鄧麗君之歌:當我已經知道愛 / 娜奴娃情歌 鄧麗君 1
1972 風從那裡來 鄧麗君 1
1972 你可知道我愛誰 / 情人的陽光 鄧麗君 1
1973 天黑黑 鄧麗君 1
1973 少年愛姑娘 鄧麗君 2
1973 悲哀的夢 鄧麗君 2
1973 第一次見到你 / 情花 鄧麗君 1
1974 青山綠水我和你 鄧麗君 2
1974 空港・雪化粧 テレサ・テン 3
1975 夜の乗客/女の生きがい テレサ・テン 4 3
1975 再見!我的愛人 鄧麗君 4
1975 アカシアの夢 テレサ・テン 2
1975 沒有愛怎麼活 / 永相愛 鄧麗君 3
1976 心中喜歡就說愛 / 我就是愛你 鄧麗君 2
1976 今夜想起你 / 淚的小雨 鄧麗君 3
1976 With Love From… Teresa Teng 鄧麗君 2
1976 1976南遊特輯 鄧麗君 2
1977 Greatest Hits 鄧麗君 3
1977 ふるさとはどこですか テレサ・テン 3
1977 絲絲小雨 鄧麗君 4
1977 香港之戀 鄧麗君 7
1977 あなたと生きる テレサ・テン 3
1978 熱唱!テレサ・テン「東京夜景」 テレサ・テン 2
1978 愛情更美麗:島國之情歌第五集 鄧麗君 3
1978 心にのこる夜の唄 テレサ・テン 2
1978 鄧麗君 (一封情書) 鄧麗君 3
1979 島國之情歌第六集 (小城故事) 鄧麗君 4
1979 華麗なる熱唱 テレサ・テン 2
1979 難忘的一天 鄧麗君 5
1979 甜蜜蜜 鄧麗君 3
1980 在水一方 鄧麗君 7
1980 一個小心願 鄧麗君 5
1980 演歌のメッセージ テレサ・テン 3
1980 你/まごころ テレサ・テン 3
1980 勢不兩立 鄧麗君 4
1981 ジェルソミーナの歩いた道 テレサ・テン 3
1981 島國情歌第七集:假如我是真的 鄧麗君 4
1981 愛像一首歌 鄧麗君 4
1983 淡淡幽情 鄧麗君 9
1986 時の流れに身をまかせ テレサ・テン 2
1986 酒醉的探戈 鄧麗君 2
1987 我只在乎你 鄧麗君 2
1989 愛的使者:島國情歌第八集 鄧麗君 2
1989 漫步人生路 鄧麗君 2
2001 忘不了 inoubliable 鄧麗君 2

Album + Compilation

Year Title Artist RatingReleases
1970 晶晶 鄧麗君 1
1970 採紅菱 鄧麗君 1
1970 一見你就笑 鄧麗君 2
1970 昨夜夢醒時 鄧麗君 1
1971 幾時再回頭 鄧麗君 1
1972 愛人是個多情人 鄧麗君 1
1973 千言萬語 鄧麗君 1
1973 把愛埋藏在心窩 / 你愛那一朵 鄧麗君 1
1973 情花 / 再度蜜月 鄧麗君 1
1973 歌曲特別精選20首 鄧麗君 1
1973 鄧麗君名歌精選 鄧麗君 1
1974 恭喜發財 / 新年好 譚順成 / 鄧麗君 1
1975 鄧麗君暢銷歌曲第一集 鄧麗君 1
1976 パーフェクト24 テレサ・テン 1
1976 ベスト・ヒット・アルバム テレサ・テン 1
1977 萬年紅 / 新年好 鄧麗君紫凌譚順成 1
1977 鄧麗君金唱片 鄧麗君 1
1978 鄧麗君暢銷歌曲第二集 鄧麗君 2
1979 鄧麗君暢銷歌曲之三 鄧麗君 2
1979 鄧麗君暢銷歌曲第四集 鄧麗君 2
1979 The moon portrays my heart 鄧麗君 1
1980 鄧麗君暢銷歌曲第五集 鄧麗君 2
1980 鄧麗君暢銷歌曲第六集 鄧麗君 2
1980 Best & Best テレサ・テン 1
1980 鄧麗君暢銷歌曲第七集 鄧麗君 1
1983 鄧麗君15週年 鄧麗君 3

Showing official release groups by this artist. Show all release groups instead, or show various artists release groups.