Markus Lehtinen (conductor, pianist)

~ Person

Wikipedia

Markus Lauri Kristian Lehtinen (s. 11. joulukuuta 1959, Helsinki) on suomalainen pianisti, kapellimestari, ja Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen professori. Hän on johtanut oopperaa ja balettia myös Saksassa.

Lehtinen suoritti 1985 Sibelius-Akatemiassa diplomit pianonsoitossa Meri Louhoksen ja orkesterinjohdossa Jorma Panulan oppilaana. Hän opiskeli myös sävellystä Aulis Sallisen ja Einojuhani Rautavaaran johdolla. Hän voitti Tukholmassa 1987 Pohjoismaisen kapellimestarikilpailun ja kiinnitettiin Kööpenhaminan kuninkaalliseen opperaan kapellimestariksi 1988–1993. Lehtinen on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperassa 1985–1988 ja 1992–1997 ja sen jälkeen aiemmin vierailevana kapellimestarina. Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina Markus Lehtinen toimi vuosina 1999–2002 ja hän oli myös Malmön sinfoniaorkesterin päävierailija. Hän järjesti mestarikursseja Kim Borgin kanssa ja on pitänyt kapellimestarikursseja muualla Pohjoismaissa. Sibelius -Akatemian professorina hän on ollut vuodesta 2004 lähtien.

Lehtinen on toiminut myös liedpianistina ja levyttänyt muun muassa Finlandia Recordsille ja Ondinelle, jolle hän on levyttänyt muun muassa Einojuhani Rautavaaran Aleksis Kivi -oopperan.

Vuonna 2012 hän debytoi Wienin valtionoopperan kapellimestarina. Kansallisopperassa hän johtanut viimeksi vuonna 2006 Lokin.

Continue reading at Wikipedia... Wikipedia content provided under the terms of the Creative Commons BY-SA license
Filter

Discography

Album

Year Title Artist Rating Releases
2005 Mari Palo Mari Palo, Kuopion kaupunginorkesteri, Markus Lehtinen 1

Showing official release groups by this artist. Show all release groups instead, or show various artists release groups.