Jan Söderblom

~ Person

Wikipedia

Jan Arne Söderblom (s. 2. marraskuuta 1970 Helsinki) on suomalainen viulisti ja kapellimestari.

Muusikkoperheeseen syntynyt Söderblom aloitti uransa jo 12-vuotiaana, jolloin hän oli jäsenenä Uusi Helsinki -kvartetissa. Hän teki myös merkittävän elokuvaroolin nuorena Arto Arsina vuoden 1985 elokuvassa Da Capo. Sibelius-akatemian kapellimestariluokalla Söderblom opiskeli vuosina 1997–2001.

2000-luvulla hän on johtanut useita eri orkestereita sekä Suomessa että ulkomailla. Kotimaassa on johtanut muun muassa Radion sinfoniaorkesteria, Helsinki ja Tampere filharmonioita, Sinfonia Lahtea, Tapiola Sinfoniettaa sekä Avanti! -orkesteria.

Ulkomailla Söderblom on johtanut useita eri orkestereita, kuten Skotlannin ja Lausannen kamariorkestereita, Helsingborgin sinfoniaorkesteria sekä Espanjan ja Norjan radioiden orkestereita.

Jan Söderblom on toiminut Lappeenrannan kaupunginorkesterin sekä Musica Fiskars -festivaalin ja Joroisten Musiikkipäivien taiteellisena johtajana. Rauma Festivo -tapahtuman taiteellisena johtajana hän toimii kolmivuotiskauden 2012–2014.

Syksyllä 2012 Söderblom aloitti Pori Sinfoniettan uutena kapellimestarina.

Jan Söderblomin isä on Pro Finlandia -mitalilla palkittu kapellimestari Ulf Söderblom ja hänen veljensä teatteriohjaaja Erik Söderblom.

Söderblom ideoi ja organisoi kansainvälisen rauhankonsertin We Agree To Disagree, joka järjestettiin Helsingin Musiikkitalolla 31.8.2014.

Continue reading at Wikipedia... Wikipedia content provided under the terms of the Creative Commons BY-SA license
Filter

Discography

Showing official release groups by this artist. Show all release groups instead, or show various artists release groups.