Ellen Sejersted Bødtker (Norwegian harpist)

~ Person

Wikipedia

Ellen Sejersted Bødtker,harpist. Bødtker har konsertert på de fleste scener i Norge, ved mange av våre festivaler , samt over store deler av verden. Hun er en artist med allsidighet og særpreg, og er en etterspurt solist og kammermusiker.

Udannelse: Norges Musikkhøyskole. Hochshule fur Musik, Wien Indiana University, Bloomington, USA Hun er kjent for sitt sterke engasjement for samtidsmusikk og flere av våre fremste nordiske komponister har skrevet for henne. Bødtker er soloharpist i Oslo Sinfonietta (www.oslosinfonietta.no) Sammen med Oslo filharmoniske Orkester har hun deltatt på prestisjefylte festivaler over store deler av verden.

Bødtker har vært solist med orkestre som Bergen filharmoniske orkester, Det Norske kammerorkester, St Petersburg Chamber Philharmonic, Det Norske blåseensemble , Kristiansand Symfoniorkester og Stabsmusikken i Harstad. Hun har også spilt solokonserter i Italia, Canada, USA ,Japan, England , Russland og Tyskland. Bødtker samarbeider med flere kjente sangere som Eir Inderhaug, Njål Sparbo og Isa Gericke. Ellen har opptrådt en rekke ganger på TV og radio. Hun har også laget egne TV program med Spansk og Fransk musikk for NRK TV. I 2001 debuterte hun som soloartist på Naxos med ”French Music for Harp and Strings”. Albumet har fått strålende kritikker i Norge så vel som internasjonalt. Her spiller hun med Vertavokvartetten.(www.naxos.com) ”Villveng” fra 2003 er hennes andre solo-album med Norsk musikk, der hun selv har komponert. Her spiller hun med kjente artister fra helt ulike sjangere ,som Lars Lillo- Stenberg og trompetisten Arve Henriksen. I 2009 spillte hun inn ”Sonar” på 2L. Musikk av komponisten Magnar Åm. Ellen Sejersted Bødtker har spilt inn flere album med Sølvguttene, hvor ”Julemesse” fra 2007 fikk strålende kritikker i Norsk presse. Albumet "Pacem" med et nykomponert verk av Bjørn Kruse for Sølvguttene og Bødtker ble lansert i Oslo Rådhus oktober 2012. I 2012 lanserte hun Munch forestillingen "Hjerteblod" inspirert av Edvard Munchs kunst og tekster

Continue reading at Wikipedia... Wikipedia content provided under the terms of the Creative Commons BY-SA license
Filter

Discography

Album

Year Title RatingReleases
2001 French Music for Harp and Strings (Ellen Sejersted Bødtker) 1
2008 Sonar 1

Showing official release groups by this artist. Show all release groups instead, or show various artists release groups.