Ypö-Viis

~ Group

Annotation

Finnish punk band

Annotation last modified on 2006-05-03 10:50 UTC.

Wikipedia

Ypö-Viis oli suomalainen punk-yhtye Kotkasta. Yhtye toimi vuosina 1977–1981. Ypö-Viis jäi suomalaisen punkmusiikin historiaan oltuaan ensimmäinen omakustanteen julkaissut punkyhtye.

Ypö-Viis perustettiin Kotkassa kesällä 1977. Alun perin viisimiehisestä yhtyeestä tuli kolmijäseninen, jossa soittivat Miika Söderholm (basso ja laulu), Mikko Holmström (kitara) ja Rabbe Johansson (rummut). Yksipuolinen omakustanne "Energia on A ja O"/"Kotka palaa" julkaistiin 200 kappaleen painoksena loppuvuodesta 1978. Jälkimmäinen kappale oli cover-versio The Clashin "London's Burningista". Seuraavan Ypö-Viiden äänitteen julkaisi Karva-Levyt keväällä 1979. "Mari pogoaa" nousi jopa Suosikin myyntilistoille ja yhtye sai kappaleensa HilseLP-kokoelmalle.

Tämän jälkeen Ypö-Viis siirtyi Poko Rekordsille, jolle ensimmäinen single oli syksyllä 1979 "Me myytiin itsemme". Yhtyeeseen oli myös liittynyt basistiksi Jari Räsänen. Vaikka Ypö-Viis oli Pokolla, Karva-Levyjen kautta ilmestyi marraskuussa 1979 livelevy Karhulan poikii live. Alkuvuodesta 1980 ilmestyi Ypö-Viiden varsinainen albumidebyytti Halpaa lystiä. Myöhemmin sama vuonna Holmström jätti yhtyeen ja hänet korvasi Pekka Stirkkinen. Joulukuussa 1980 äänitetyllä Ypö-Viiden viimeisellä singlellä (jonka tuotti Pantse Syrjä) "Kaunis poika"/"Keskiolut takaisin Alkoon", Stirkkinen soitti sekä bassoa että kitaraa, sillä Räsänen oli armeijassa. Tämän jälkeen Söderholm ja Stirkkinen tekivät vielä kiertueen Lapissa tilapäisrumpalin kanssa, mutta yhtye hajosi pian. Ypö-Viis on myöhemmin esiintynyt satunnaisesti.

Räsäsellä, Stirkkisellä ja Johanssonilla oli myös yhtye nimeltä Dynamo, jossa oli neljäntenä jäsenenä kitaristi Juha Karlsson. Poko julkaisi toukokuussa 1981 edelliskesänä äänitetyn Dynamon singlen "Hamina on kaupunki".

Continue reading at Wikipedia... Wikipedia content provided under the terms of the Creative Commons BY-SA license
Filter

Discography

Album

Year Title Rating Releases
1980 Halpaa lystiä 4

Album + Compilation

Year Title Rating Releases
1989 Energia on A ja O Compilation 1
2002 Karhulan poikii, koko stoori Compilation 1

Album + Live

Year Title Rating Releases
1979 Karhulan poikii live Live 2

Single

Year Title Rating Releases
2013 Bipolaari 2

Showing official release groups by this artist. Show all release groups instead, or show various artists release groups.