Verneri Pohjola

~ Person

Wikipedia

Juho Verneri Pohjola (s. 23. joulukuuta 1977 Helsinki) on suomalainen trumpetisti. Hän julkaisi ensimmäisen oman levynsä Aurora vuonna 2009.. Jo ennen levyn julkaisua hän oli kiertänyt Yhdysvalloissa, Australiassa ja Euroopassa sekä julkaissut kaksi levyä yhtyeensä Ilmiliekki Quartetin kanssa.. Pohjolan toinen oma levy Ancient History julkaistiin vuonna 2012.

Pohjola aloitti trumpetinsoiton vasta viisitoistavuotiaana. Hänet valittiin Pori Jazzin vuoden nuoreksi muusikoksi 2004 ja Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksen vuoden muusikoksi ja trumpetistiksi samana vuonna. Hän on saanut useita palkintoja myös Ilmiliekki Quartetin kanssa. Pohjolan muita yhtyeitä ovat Quintessence, Q-Continuum ja Silvio, jossa hän soittaa rumpuja.

Pohjola on vieraillut myös Warp!- ja UMO-kokoonpanoissa. Lisäksi hän on soittanut muun muassa Pekka Pohjolan, Jukka Gustavsonin, Tuomo Prättälän, Kerkko Koskisen ja Kitkerien Neitsyiden levyillä sekä Lasse Mårtenson -tribuuttiorkesterissa ja Anna Politkovskajan muistokappaleessa. Hän tekee lastenmusiikkia Kalapojat-nimisessä kokoonpanossa. Pohjola on opiskellut trumpetinsoittoa Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolla.

Trumpetisti Verneri Pohjola sävelsi iltasoiton Espoon keskukselle, jota soitetaan joka ilta läpi kesän Espoontorin tornista. Teos on noin kahden minuutin mittainen. Teos on tehty Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen tilauksesta Helsingin World Design Capital -vuoden kunniaksi. Teoksen ensiesitys oli keskiviikkona 30. toukokuuta 2012, kun Pohjola soitti sen Espoonsillalla ja Valatorilla.

Verneri Pohjolan veli on pasunisti Ilmari Pohjola. Heidän isänsä oli basisti Pekka Pohjola.

Continue reading at Wikipedia... Wikipedia content provided under the terms of the Creative Commons BY-SA license
Filter

Discography

Album

Year Title Artist RatingReleases
2007 Agatha Kerkko Koskinen; Verneri Pohjola, UMO Jazz Orchestra 2
2007 Michelin Star Verneri Pohjola & Joonas Riippa 1
2009 Aurora Verneri Pohjola 2
2012 Speed of Grace - A Tribute to AC/DC Jens Thomas, Verneri Pohjola 1
2012 Imaginary Room Adam Bałdych, Jacob Karlzon, Lars Danielsson, Morten Lund, Verneri Pohjola & Marius Neset 1
2013 Rubidium Verneri Pohjola & Black Motor 1

Showing official release groups by this artist. Show all release groups instead, or show various artists release groups.